استخوان تالوس

آناتومی استخوان تالوس :

استخوان تالوس، استخوانی در مچ پا است که قسمت تحتانی آن به مفصل مچ پا متصل شده و در قسمت بالایی به استخوان درشت نی و نازک نی متصل می گردد. در واقع، استخوان تالوس در بالای استخوان پاشنه پا یا همان کالکانئوس قرار دارد. عملکرد مفصل مچ پا، به گونه ایست که به پاها این امکان را می دهد تا به سمت بالا و پایین حرکت کنند. استخوان تالوس و کالکانئوس (استخوان پاشنه) از طریق مفصل ساب تالار به یکدیگر متصل می گردند. مفصل ساب تالار، امکان حرکت دادن پاهای شما را به سمت داخل و خارج فراهم می آورد، که این امر، هنگام راه رفتن در سطوح ناهموار به شما کمک می نماید.

بنابراین با توجه به محل قرارگرفتن این استخوان در مچ پا و عملکرد مفاصل متصل به آن، در می یابیم که تالوس، رابط اصلی میان مچ پا و ساق پا است که باعث می شود، وزن بدن و سایر نیرو هایی که به این ناحیه فشار وارد می کنند، در سراسر مفصل مچ پا پخش گردند.

استخوان تالوس

این استخوان تا حد زیادی توسط غضروف مفصلی احاطه شده و ماده لغزنده سفید رنگی تمامی سطح آن را می پوشاند. این غضروف به استخوان تالوس اجازه می دهد که به راحتی درمیان استخوان های مجاور خود حرکت نماید.

شکستگی :

ایجاد شکستگی در این استخوان غالب بر اثر یک ضربه شدید و یا در حین سانحه، مانند تصادف با اتومبیل یا سقوط از ارتفاع رخ می دهد. از آنجایی که استخوان تالوس برای توان حرکتی پاها نقشی اساسی ایفا می کند، لذا شکستن آن منجربه از دست دادن توان حرکت می گردد. اگر این نوع شکستگی تالوس به خوبی درمان نشود، احتمالا   عوارضی چون لنگیدن حین راه رفتن، آرتریت و درد مزمن در ناحیه مچ پا را به دنبال خواهد داشت.

انواع شکستگی :

شکستگی ها از رایج ترین مشکلات پا هستند که اغلب بر اساس شدت جابجایی (یعنی استخوان از موقعیت عادی خود خارج شده) و میزان تکه های استخوان، طبقه بندی می شوند.

– شکستگی در تمام قسمت های استخوان تالوس رخ می دهد ولی معمولا تالوس در قسمت میانی خود یابه اصطلاح “گردن ” دچار شکستگی میشود.

– محل رایج دیگر برای شکستگی تالوس، در امتداد قسمت خارجی استخوان است که در آن کمی بیرون زده ، این منطقه از استخوان “فرآیند جانبی” نامیده می شود. این نوع شکستگی اغلب زمانی اتفاق میافتد که مچ پا با فشار به پهلو خم میشود و معمولا در اسنوبورد سواران دیده می شود.

1 – شکستگی با جابجایی کم یا پایدار : در یک شکستگی با حداقل جابجایی، استخوان ها معمولا در جای خود باقی می مانند. در این موقعیت برای بهبودی و ثابت کردن استخوان معمو لا جراحی مورد نیاز نیست.

2- شکستگی با جابجایی : در این نوع شکستگی، استخوان از موقعیت آناتومیک خود خارج میشود و مقدار جابجایی به میزان انرژی و فشاری که باعث شکستگی شده بستگی دارد.

3- شکستگی هایی که به شدت جابجا شده اند : این نوع شکستگی به احتمال زیاد ناپایدار است و برای بازگرداندن استخوان به حالت عادی ، نیاز به جراحی هست.

4- شکستگی باز : زمانی که استخوان های شکسته از پوست عبور می کنند، شکستگی باز یا مرکب نامیده می شوند. در این نوع شکستگی، اغلب آسیب بسیار بیشتری به عضلات، تاندون ها و رباط های اطراف وارد می شود. علاوه بر این، در شکستگی های باز محل شکستگی در معرض محیط قرار می گیرد، که دراین صورت بیشتر تحت تاثیر عفونت ها و عوامل آلوده کننده قرار میگیرند در نتیجه زمان بیشتری برای بهبودی صرف میشود.

علائم شکستگی

بیماران مبتلا به شکستگی تالوس معمولا این موارد را تجربه میکنند:

  • درد حاد
  • ناتوانی در راه رفتن یا تحمل وزن روی پا
  • تورم، کبودی و حساسیت قابل توجه