سلولیت چیست؟

سلولیت وضعیت پاتولوژیک پوست است که به صورت افزایش موضعی در سلول های چربی پدیدار می شود که منجر به اختلال اجتناب ناپذیر میکروسیرکولاسیون خون در چربی زیر پوستی و ایجاد فیبروز بین سلول های چربی می شود.

علل اصلی سلولیت

  • افزایش حجم چربی زیر پوستی
  • نقض خون رسانی در یک منطقه خاص از بدن

اگر بخواهیم مثالی از دلیل اول بیاوریم باید بگوییم به طور مثال زمانی که یک دختر شروع به خوردن نامناسب غذا می کند، بدن او مقدار اضافی مواد مغذی به راحتی قابل هضم را دریافت می کند که به طور فعال در سلول های چربی ذخیره می شود.  هنگامی که مصرف مواد فعال بیش از حد مورد نیاز آن ها باشد، این منجر به این واقعیت می شود که این مواد شروع به تجمع در سلول های چربی می کنند و سلول های چربی شروع به افزایش حجم می کنند.  در نتیجه لایه چربی زیر پوستی افزایش می یابد. جریان اکسیژن کاهش می یابد و توسعه بافت فیبری آغاز می شود که اصلی ترین علامت بالینی سلولیت است.

نمونه دلیل دوم کم تحرکی است. بی تحرکی منجر به فشردن بافت های نرم در پشت ران می شود که باعث اختلال در خون رسانی و در نتیجه تامین نشدن  اکسیژن می شود.  مکانیک این فرآیند با موارد ذکر شده در بالا یکسان است، فقط دلیل آن متفاوت است.  به همین دلیل است که “پوست پرتقالی” اغلب در دختران کاملاً لاغر ظاهر می شود.

اما این موضوع چرا در زنان این اتفاق می افتد و در مردان نه؟  دلیل این امر این است که زنان ساختار مشخصی از رشته های کلاژن بافت زیر پوستی دارند.  به علاوه،فرآیند چاقی سلول های زیر پوستی ، هورمون زنانه و استروژن را فعال می کند. فیبرهای کلاژن نر با یکدیگر برخورد می کنند و ساختار سلولی قوی را تشکیل می دهند که کشش آن بسیار دشوارتر است.

نکته ای که وجود دارد این است که تشخیص بصری سلولیت مردانه غیرممکن است.  اما اگر مردی به طور قابل توجهی وزن اضافه کرده باشد و در حال حاضر مرحله دوم و سوم چاقی را داشته گذرانده باشد، هنوز هم می توان سلولیت را در او تشخیص داد.   بنابراین با اضافه وزن بدن، سلولیت در مردان اتفاق می افتد.

علل اصلی سلولیت

دلایل زیادی برای ایجاد سلولیت وجود دارد.  همه آن ها ویژگی های خاص خود را دارند:

نارسایی هورمونی در بدن:  این می تواند به دلیل تعدادی از عوامل، از انتخاب سبک زندگی نامناسب و عادت های بد گرفته تا استفاده طولانی مدت از داروهای قوی و استرس رخ دهد.

نقض پانکراس و در نتیجه اختلالات متابولیک.

  • نارسایی وریدی
  • نارسایی لنفاوی
  • رگهای واریسی

تأثیر مواد مضر بر بدن

رژیم غذایی اشتباه و نامتعادل:  به خصوص اثرات مضری از استفاده از فست فود و نوشابه شیرین مشاهده می شود مانند

  • استرس و افسردگی
  • سبک زندگی بی تحرک
  • بارداری
  • نوسان وزن (کاهش و افزایش شدید آن).
  • مصرف بی رویه و طولانی مدت انواع داروها از جمله مکمل های غذایی و سایر داروها.
  • اعتیاد به الکل.
  • سیگار کشیدن.
  • استعداد ارثی

این حداقل لیستی است که می توان به علت اصلی سلولیت نسبت داد.

مراحل رشد سلولیت و ویژگی های آن ها

در مجموع، 4 مرحله از توسعه بیماری محلی سلول های چربی زیر پوستی وجود دارد.

مرحله اول هیچ شکی ایجاد نمی کند، زیرا “پوست پرتقالی” هنوز قابل توجه نیست.  بی نظمی های ناهموار جزئی را می توان تنها در صورتی مشاهده کرد که ناحیه خاصی از پوست فشرده شده باشد.  اما در حالت عادی همچنان یکنواخت و صاف باقی می ماند.  مقیاس نواحی آسیب دیده به میزان اختلال در گردش خون و گردش لنفاوی بستگی دارد.  به دلیل سطح پایین خروج مایع بینابینی و خون رسانی ناکافی، سلول ها از اکسیژن محروم می شوند، در نتیجه، در صورت لزوم، شروع به جذب هر چیزی می کنند که سر راهشان قرار می گیرد.  هماتوم می تواند به راحتی در بدن ایجاد شود و سیاهرگ های عنکبوتی مویرگی کوچک ظاهر شوند.

مرحله دوم حضور بصری سلولیت است.  پوست تغییر می کند و با کشش عضلانی، فرورفتگی ها و نمایان می شود.  سلول ها همچنان به رشد خود ادامه می دهند، که منجر به تورم بافت ها و فشرده شدن دیواره رگ های خونی می شود.

در مرحله سوم رشد، برجستگی های پوستی حتی زمانی که ماهیچه های ساق و ران کاملا شل شده باشند قابل توجه است.  اگر معاینه درمانی توسط متخصص مچ پا اصفهان انجام شود، می توان مشخص کرد که دمای بدن در نقاط تحت تأثیر سلولیت بسیار کم تر از سایر مناطق است.

چهارمین مرحله:  غده ها و حفره ها به وضوح روی پوست قابل مشاهده شده است.  با تماس لمسی، می توانید درد شدیدی را احساس کنید.  در لمس، تعداد زیادی گره با اندازه های مختلف احساس می شود.  رگهای میکروواریکوس گسترده مشاهده می شود.

پیشگیری از سلولیت در مراحل اولیه

موثرترین روش های پیشگیری از سلولیت در مراحل اولیه عبارتند از:

فعالیت بدنی

رژیم غذایی

کرم ها و ژل های ضد سلولیت

ماساژهای ضد سلولیت

اگر در مورد فعالیت بدنی صحبت کنیم، بهترین گزینه برای پیشگیری از سلولیت پیاده روی است . پیاده روی 4-5 کیلومتر در روز کافی است.  توجه به این نکته ضروری است که تنها راه رفتن با کفش های ورزشی یا حداقل کفش های پاشنه کوتاه تاثیر مثبتی دارد، زیرا کفش های پاشنه بلند توزیع وزن بدن را مختل کرده و گردش خون را مختل می کند.

برای پیشگیری و درمان سلولیت اصفهان ، طناب زدن و دویدن کمک خوبی هستند ، این ها راه های ساده ای برای فعال کردن متابولیسم، گردش خون و تقویت عضلات هستند.

تغذیه مناسب

اگر می خواهید از ایجاد سلولیت جلوگیری کنید به یک رژیم غذایی پایبند باشید.  سعی کنید غذاهای چرب و شور، فست فودها، نوشابه های شیرین را از رژیم غذایی به حداقل برسانید یا حذف کنید.  چربی های حیوانی تأثیر منفی خاصی بر بدن دارند.  شیرینی ها و غذاهای نشاسته ای نیز باید به حداقل برسد.  یک رژیم غذایی سالم بدون تعصب به جلوگیری از ایجاد سلولیت کمک می کند – سبزیجات و گیاهان، میوه ها، آب میوه های طبیعی، روغن های گیاهی، محصولات لبنی، غلات کامل، گوشت بدون چربی آب پز.  نیازی نیست خود را خسته کنید، اما پیروی از یک رژیم غذایی سالم ضروری است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *