بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چی بخوریم؟

تعویض مفصل لگن جراحی است که در آن مفصل لگن با پروتز لگن جایگزین می‌شود. نکته بسیار مهم جراحی تعویض مفصل لگن، دوران بعد از جراحی است. استراحت و تغذیه بعد از این جراحی مواردی است که باید به آن توجه کرد.

هر نوع جراحی اغذیه مناسب خود را دارد تا بیمار بتواند به خوبی بعد از جراحی بهبود یابد. معمولاً این نوع تغذیه‌ها مانند تغذیه بعد از این جراحی، توسط پزشک پیشنهاد می‌شود و بیمار باید طی دورهٔ نقاهت خود این مواد غذایی را مصرف کند.

اگر شما هم جراحی تعویض مفصل لگن انجام داده‌اید، این مقاله می‌تواند برای شما و آشنایی با تغذیه بعد از آن مناسب باشد.

What should we eat after hip replacement surgery?

فهرست

در این مقاله می‌خوانیم:

  • جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟
  • بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
  • تغذیه بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
  • بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چه غذایی‌هایی مصرف کنیم؟
  • بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چه غذایی‌هایی مصرف نکنیم؟
  • جمع‌بندی

جراحی تعویض مفصل لگن

در طی عمل تعویض مفصل لگن همانند عمل تعویض مفصل زانو، جراح بخش‌های آسیب‌دیده مفصل لگن را برمی‌دارد و آنها را با قطعاتی که معمولاً از فلز، سرامیک و پلاستیک بسیار سخت ساخته شده‌اند، جایگزین می‌کند. این مفصل مصنوعی (پروتز) به کاهش درد و بهبود عملکرد کمک می‌کند.

درصورتی‌که درد مفصل لگن با فعالیت‌های روزانه تداخل داشته باشد و درمان‌های غیرجراحی کمکی نکرده باشند یا دیگر مؤثر نباشند، جراحی تعویض مفصل لگن که به آن آرتروپلاستی کامل لگن نیز گفته می‌شود، ممکن است یک گزینه باشد. آسیب آرتریت شایع‌ترین دلیل نیاز به تعویض مفصل لگن است.

اگر لگن شما بر اثر آرتروز، شکستگی (شکستگی در استخوان) یا سایر شرایط آسیب‌دیده باشد، فعالیت‌های رایج مانند راه‌رفتن یا نشستن و برخاستن از صندلی ممکن است دردناک و دشوار باشد. لگن شما ممکن است سفت باشد و پوشیدن کفش و جوراب سخت باشد. حتی ممکن است هنگام استراحت‌کردن احساس ناراحتی بکنید.

اگر داروها، تغییرات در فعالیت‌های روزمره و استفاده از تکیه‌گاه‌های راه‌رفتن به‌اندازه کافی به علائم شما کمک نمی‌کند، ممکن است جراحی تعویض کامل مفصل لگن را در نظر بگیرید.

جراحی تعویض کامل مفصل لگن یک روش ایمن و مؤثر است که می‌تواند درد شما را تسکین دهد، حرکت را افزایش دهد و به شما کمک کند تا از فعالیت‌های عادی و روزمره زندگی‌تان لذت ببرید. نکتهٔ مهم تعویض مفصل لگن ریکاوری، بهبودی و تغذیه بعد از آن است که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد

بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

ریکاوری تعویض مفصل لگن بلافاصله شروع می‌شود. شما تشویق خواهید شد تا دراسرع‌وقت بعد از عمل از جای خود بلند شوید و حرکت کنید. بیمارانی که شرایط بهداشتی دیگری ندارند می‌توانند به‌محض اینکه نشان دهند که می‌توانند راه بروند، از پله‌ها بالا بروند و سوار و از ماشین‌سوار شوند، به خانه بروند.

برخی از بیماران ممکن است زمانی را در یک واحد توان‌بخشی بستری بگذرانند تا برای زندگی مستقل در خانه آماده شوند. چه بعد از جراحی به خانه بروید و چه به یک واحد توان‌بخشی، به مدت چند هفته به فیزیوتراپی نیاز خواهید داشت تا زمانی که قدرت عضلانی و دامنه حرکتی خوب را به دست آورید.

جراح، فیزیوتراپ یا کار درمانگر می‌تواند به شما در مورد اینکه چه زمانی با کمک یا بدون کمک آماده راه‌رفتن هستید و چگونه درد خود را مدیریت کنید، به شما توصیه کند. ارائه‌دهنده نیازهای توان‌بخشی شما، آنچه را که در روزها و هفته‌های آینده انتظار دارید و اینکه چگونه از بهبودی خود حداکثر استفاده را ببرید، بحث خواهد کرد. انگیزه و همکاری شما در تکمیل فیزیوتراپی برای یک‌روند بهبود مؤثر و موفقیت کلی جراحی بسیار مهم است.

چه مدت طول می‌کشد تا پس از تعویض مفصل لگن بهبودی حاصل شود؟

اکثر بیماران تعویض مفصل لگن طی یک یا دو روز پس از جراحی به راه‌رفتن با عصا، واکر یا عصا پیشرفت می‌کنند. با پیشرفت روزها، مسافت و دفعات پیاده‌روی را افزایش خواهید داد. بهبودی کامل به‌طورکلی بین دو تا هشت هفته طول می‌کشد که بستگی به‌سلامت عمومی بیمار و سایر عوامل دارد.

 

چه مدت پس از تعویض مفصل ران می‌توان راه رفت؟

این به‌سلامت عمومی و تناسب اندام شما و همچنین وضعیت مفاصل و عضلات شما بستگی دارد. با این حال، در بیشتر موارد، بعد از 10 تا 14 روز می‌توانید بدون کمک راه رفتن راه بروید.

تغذیه بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

جراحی تعویض مفصل لگن زمانی انجام می‌شود که تغییر شکل/آسیب/آرتریت در مفصل لگن شما باعث درد و کاهش حرکت شود. هدف از این روش تسکین درد، بهبود تحرک و کمک به بررسی هرگونه ازدست‌دادن استخوان در آینده است.

پس از جراحی تعویض مفصل لگن، خوردن یک رژیم غذایی متعادل و انجام ورزش‌های توصیه شده فراوان ضروری است. پزشک شما ممکن است توصیه کند در دوران نقاهت از مصرف برخی غذاها و نوشیدنی‌ها اجتناب کنید.

در اینجا چند نکته وجود دارد که ممکن است بهبودی شما را پس از جراحی تعویض مفصل ران تسریع کند:

  • وعده‌های غذایی کوچک و مکرر بخورید
  • غذاهای مغذی بخورید
  • مقدار زیادی آب و سایر مایعات سالم بنوشید
  • غذاهایی بخورید که هضم آنها آسان باشد
  • از خوردن غذاهایی که باعث افزایش وزن می‌شود خودداری کنید

تغذیه بعد از جراحی تعویض مفصل لگن شامل چه گروه از مواد غذایی می‌شود؟

پس از جراحی تعویض مفصل لگن، معمولاً می‌توانید از روز بعد از عمل، رژیم غذایی معمولی را شروع کنید. تغذیه بعد از این مشکل شامل یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از مواد مغذی است می‌تواند به بهبود، کاهش التهاب و جلوگیری از عوارض کمک کند. می‌توانید این غذاها را امتحان کنید:

پروتئین

به ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده، تشکیل آنتی‌بادی و تولید کلاژن برای تشکیل زخم کمک می‌کند. منابع خوب شامل تخم‌مرغ، مرغ، ماهی، گوشت و آجیل است. پزشکان توصیه می‌کنند که بزرگسالان حداقل 0.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز یا حدود 7 گرم در هر 20 پوند دریافت کنند.

 

کربوهیدرات‌های پیچیده

متابولیسم بدن شما بعد از جراحی بالا می‌رود و این باعث افزایش کالری موردنیاز بدن شما می‌شود.

میوه‌ها و سبزی‌ها

می‌توانید سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با میوه و سبزیجات بخورید. رژیم مدیترانه‌ای که شامل این غذاها می‌شود نیز می‌تواند به التهاب کمک کند.

کلسیم و آهن

به ساخت گلبول‌های قرمز خون و تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند. پزشک شما همچنین ممکن است مکمل‌های آهن را توصیه کند.

همچنین می‌توانید غذاهای حاوی قند و چربی فراوری شده را محدود کنید که می‌تواند التهاب را افزایش داده و روند بهبودی را کاهش دهد. همچنین مراقب وزن خود باشید تا از واردکردن فشار بیشتر به مفصل خود جلوگیری کنید. اگر از وارفارین رقیق‌کننده خون (کومادین) استفاده می‌کنید، باید از غذاهای غنی از ویتامین K مانند کلم‌بروکلی، گل کلم و اسفناج نیز اجتناب کنید.

کار با یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی یا متخصص تغذیه می‌تواند به شما کمک کند تا یک برنامه غذایی برای تغذیه بعد از این جراحی شخصی‌سازی کنید که نیازهای شما را برآورده کند.

 

بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چه غذایی‌هایی مصرف کنیم؟

10 ماده غذایی که به بهبودی پس از جراحی و به تغدیه بعد از جراحی لگن کمک می‌کند:

چای سبز

چای سبز فواید زیادی دارد و می‌تواند به کنترل درد کمک کند. حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام کاتچین است که به کاهش التهاب مفاصل کمک می‌کند که ممکن است به تسکین درد بعد از جراحی تعویض مفصل ران کمک کند

ماهی سالمون بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

ماهی سالمون حاوی اسیدهای چرب امگا 3 بالایی است که به بهبود گردش خون، جلوگیری از تشکیل لخته های خون و کنترل التهاب کمک می کند. خوردن روزانه ماهی سالمون همچنین می تواند سطح انرژی شما را افزایش دهد، بنابراین در طول دوره بهبودی احساس خستگی نمی کنید.

کلم بروکلی

کلم بروکلی حاوی ویتامین K است که به جذب کلسیم در بدن کمک می‌کند و اجازه نمی‌دهد استخوان در طول فرآیند بهبودی از بین برود. همچنین حاوی ویتامین‌های A و C، آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد در بدن شما محافظت می‌کند.

اسفناج بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

این سبزی برگ سبز حاوی ویتامین‌های K1  و K2  است که سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد و التهاب مفاصل را پس از جراحی تعویض مفصل ران کاهش می‌دهد.

سیب‌زمینی‌های شیرین

مملو از ویتامین A و بتاکاروتن هستند که به حفظ سیستم ایمنی بدن شما در زمان بهبودی پس از جراحی کمک می‌کند. آنها همچنین سرشار از فیبر هستند که به سلامت دستگاه گوارش شما کمک می‌کند.

آب قلم، آبگوشت استخوان بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

آبگوشت استخوان حاوی مواد معدنی، کلاژن و اسیدهای آمینه است که می‌تواند برای بدن شما پس از جراحی مفید باشد. همچنین به مدیریت التهاب و درد کمک می‌کند.

بلوبری

این جواهرات کوچک آبی رنگ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند آنتوسیانین‌ها و فلاونوئیدها هستند که برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد که باعث استرس اکسیداتیو در بدن ما می شوند، کار می‌کنند.

موز پس از جراحی تعویض مفصل لگن

موز منبع پتاسیم است که باعث تقویت عضلات و استخوان‌ها می‌شود. همچنین حاوی آهن و فیبر هست که برای بدن شما پس از جراحی ضروری است.

ماست

ماست حاوی پروبیوتیک‌هایی است که به هضم غذا و کاهش التهاب بعد از جراحی کمک می‌کند. همچنین حاوی کلسیم و ویتامین D است که به ترمیم استخوان پس از عمل تعویض مفصل ران کمک می‌کند. همچنین به بازگرداندن تعادل در سیستم گوارشی شما پس از جراحی کمک می‌کند، که به معنای کاهش نفخ و گاز برای شما است.

بادام و گردو

بادام و گردو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که نشان داده شده است که سطح کلسترول را کاهش می‌دهد و خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد (که در بین افرادی که جراحی تعویض مفصل ران انجام داده اند رایج است). آنها همچنین حاوی منیزیم و کلسیم هستند. این مواد مغذی با اطمینان از معدنی شدن مناسب استخوان به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کنند.

به طور خلاصه، مقدار متعادلی از پروتئین‌های سالم، کربوهیدرات، فیبر، آجیل و انواع توت‌ها مصرف کنید. میوه ها و سبزیجات تازه، غلات کامل، عدس و غیره را می‌توان هر روز مصرف کرد، مگر اینکه پزشک توصیه دیگری کرده باشد که برای تغذیه بعد از این عمل مناسب باشد‌.

 

 بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چه غذایی‌هایی مصرف نکنیم؟

مواد غذایی که در دوران نقاهت پس از این جراحی ران باید از آنها پرهیز کرد و در تغذیه بعد از جراحی مفصل لگن آن‌ها را قرار نداد:

غذاهای سرخ شده و روغنی

غذاهای سرخ شده دارای چربی و کالری بالایی هستند. وزن اضافی روی بدن شما می‌تواند باعث افزایش فشار روی مفصل ران شود و راه رفتن و حرکت را دشوارتر کند.

 نوشابه‌های گازدار

این نوشیدنی‌ها می‌توانند باعث ایجاد گاز و نفخ شوند و در دوران نقاهت احساس ناراحتی کنید.

 نوشیدنی‌های الکلی

الکل به طور کلی برای بدن سمی است و حتی زمانی که توسط یک دستگاه جایگزین مفصل جدید مانند ایمپلنت لگن یا ایمپلنت زانو شکسته شود، بیشتر سمی است.

نوشیدنی‌های کافئین دار

کافئین به دلیل خاصیت ادرارآوری که دارد می‌تواند باعث کم‌آبی بدن شود، که می‌خواهید در دوران نقاهت پس از جراحی اخیر مانند این از آن اجتناب کنید.

 

جمع‌بندی

به طور کلی تغذیه بعد از جراحی تعویض مفصل لگن ، شامل مواد غذایی می‌شود که بهبودی سریع‌تر شما کمک کند. سعی کنید مواد غذایی که استفاده کنید که سرشار از کلسیم ، پروتئین و آهن باشد تا روند بهبودی شما را تسریع بخشد.

مواد غذایی ذکر شده به طور کلی می‌تواند دوران نقاهت شما را آسان تر کند اما به یاد داشته باشید حتما با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.