انواع شکستگی

انواع شکستگی

بخشی از زندگی روزمره ما را سوانح، حوادث غیرمترقبه، تصادف و یا اتفاقات ناگهانی که به هر دلیل ممکن است منجر به آسیب دیدگی گردند، تشکیل می دهد. آسیب هایی مانند پیچ خوردگی مچ پا، شکستگی استخوان، هرچند خفیف، می تواند بسیار دردناک باشد و علاوه بر آن مشکلات دیگری را نیز برای بیمار ایجاد کند. شکستگی انواع گوناگونی دارد. اطلاع از اینکه بیمار متحمل کدام یک از انواع این آسیب دیدگی شده است، به درمان بهتر و ارائه راهکار های مناسبی در این راستا کمک می کند.
امروزه پزشکان و متخصصان برای تشخیص محل شکستگی و نوع آن، از تصویربرداری استفاده می کنند. پزشک متخصص، پس از مشاهده محل آسیب دیده در تصویر، بسته به نوع و شدت آسیب دیدگی، مراحل درمانی بیمار را آغاز می نماید.

علائم شکستگی

اگر به طور ناگهانی، نیرویی شدید و یا ضربه ای بسیار محکم، به استخوان برخورد نماید، می تواند منجر به شکستگی گردد. لازم است بدانید، تنها نیرویی که می تواند منجر به شکستگی استخوان گردد، ترومای غیرنافذ (ترومای کند) نیست، بلکه در شرایط پزشکی بخصوصی نیز ممکن است انواع شکستگی عارض شود. شکستگی استخوان ممکن است در هر مقطعی از زندگی شما اتفاق بیفتد.
حال، سوالی که احتمالا برایتان وجود دارد این است که: «چگونه بایست متوجه شوید که دچار شکستگی شده اید؟» اولین علامت این است که این نوع آسیب باعث درد فوری در ناحیه شکستگی می شود. با این حال، علائم دیگری وجود دارد که بایستی به آنها توجه کنید:

• تغییر شکل استخوان
• کبودی
• تورم
• مشکل در حرکت
• ناتوانی در تحمل وزن

علاوه بر در نظر گرفتن این علائم کلی، دانستن این نکته حائز اهمیت است که هریک از انواع شکستگی ها، علائم منحصر به فردی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. اگر استخوان شکسته، به طرف پوست و بافت ها مایل شده و به پوست برخورد نماید، علاوه و بر درد و تورم و تغییر شکل، منجر به خونریزی در محل آسیب دیده می گردد.

با توجه به اینکه شکستگی های استخوانی به روش های مختلفی از جمله: «محل قرارگیری آن، نحوه شکستگی استخوان و یا اینکه آیا استخوان در یک راستا قرار دارد یا خیر؟»، طبقه بندی می گردند، لذا جهت بررسی، انواع بسیاری از شکستگی وجود دارد که تشخیص آن برای افراد دشوار است و برای اطلاع دقیق از آن باید تحت ارزیابی و نظارت متخصص قرار بگیرید. با این حال، در این مقاله به ذکر پنج نوع رایج شکستگی که ممکن است با آنها روبرو شوید می پردازیم.

پنج نوع از رایج ترین انواع شکستگی ها عبارتند از:

1. شکستگی پایدار
2. شکستگی مرکب
3. شکستگی عرضی
4. شکستگی مورب
5. خردشدگی

 

انواع شکستگی

1. شکستگی پایدار
درصورتی که استخوان شکسته شده، اما استخوان های دو طرف شکستگی، هنوز در یک راستا باقی مانده باشند، آن را شکستگی پایدار می نامیم. این نوع شکستگی ها معمولاً به وسیله درمان های کانسرواتیو (درمان هایی با رویکرد محافظه کارانه) مانند گچ گرفتن ناحیه آسیب دیده، بهبود می یابند. گچ گرفتن کمک می کند تا استخوان ها به حالت اولیه برگردند.

2. شکستگی مرکب
اگر یک نیروی شدید، یا ضربه ناگهانی باعث سوراخ شدن استخوان در بافت گردد، به این حالت، شکستگی مورب می گویند، که به آن شکستگی باز نیز گفته می شود. این نوع شکستگی بسیار دردناک است و ممکن است برای بازگرداندن استخوان ها به حالت عادی، نیاز به جراحی وجود داشته باشد.

3. شکستگی عرضی
در این حالت، خط شکست، افقی است که سراسر عرض استخوان را در بر می گیرد. شکستگی عرضی، الگوی شکستگی استخوان را توصیف می کند.

4. شکستگی مورب
برخلاف شکستگی عرضی که در آن شکستگی در سرتاسر استخوان روی می دهد، شکستگی مورب دارای یک خط مورب و زاویه دار است.

5. شکستگی خرد شده
خردشدگی ها، شدیدترین نوع شکستگی هستند، زیرا استخوان ها ممکن است، چند تکه بشوند و به غیر از آسیب استخوانی ممکن است آسیب‌های دیگری نیز متحمل شوید که دلیل فرو رفتن تکه های استخوان در بافت باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *