گلف البو

بیماری گلف البو، از آن دسته بیماری‌هایی است که در اثر ورزش و فعالیت بدنی افراد ایجاد می‌گردد. افرادی که گلف بازی می‌کنند و به عبارتی گلف باز هستند، بیشتر در معرض ایجاد این نوع بیماری قرار می‌گیرند. البته این نوع بیماری فقط برای بازیکنان گلف ایجاد نمی‌شود، افرادی که تنیس‌باز هستند نیز ممکن است به این عارضه دچار شوند، در این مقاله می‌خواهیم درباره بیماری گلف البو و نحوه ایجاد آن صحبت کنیم و علائم و راه‌های درمان آن را برای شما شرح دهیم، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

گلف البو - دکتر فرشید مالکی

گلف البو چیست؟

گلف البو نوعی از تاندونیت به شمار می‌رود. این شرایط با التهاب یا تحریک تاندون مشخص می‌شود. در اپی کندیلیت داخلی استفاده بیش‌ازحد یا آسیب باعث ایجاد پارگی‌های جزئی در تاندونی که آرنج را به مچ دست متصل می‌کند، می‌شود. این پارگی‌ها باعث تورم تاندون و درد می‌شوند. افراد مبتلابه اپی کندیلیت داخلی زمانی که مچ دست خود را به سمت بازو خم می‌کنند، درد را تجربه خواهند کرد. این شرایط افرادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که با انجام فعالیت‌های خاص، به‌طور مداوم مچ دست و بازو تحت‌فشار قرار می‌گیرد.  و باعث درد و التهاب در تاندون‌هایی می‌شود که ساعد را به آرنج متصل می‌شود.

علائم بیماری گلف البو:

بیماری گلف البو، به دلیل اینکه داخلی می‌باشد و از درون بدن آغاز می‌شود، به‌آرامی ایجادشده به‌خصوص زمانی که در اثر استفاده بیش‌ازحد از مچ دست بروز یابد. علائم عارضه گلف البو:

احساس درد شدید و ایجاد حساسیت در بدن: یکی از نشانه‌های این بیماری درد و حساسیت زیاد در قسمت داخلی آرنج دست می‌باشد. این درد امکان دارد به قسمت داخلی ساعد نیز سرایت کند. در بیشتر مواقع درد با حرکت‌های اشتباه بدنی تشدید می‌شود.

سفت شدن آرنج دست: در بعضی از مواقع امکان دارد آرنج دچار سفتی و خشکی شدید شود به‌طوری‌که افراد قادر نیستند دستان خود را مشت کنند به‌خصوص هنگام صبح و یا بعدازاینکه آرنج به مدت طولانی حرکت نکرده باشد.

ضعف و سستی: ضعف و سستی دست و آرنج از دیگران علائم عارضه گلف البو می‌باشد که با درد، زیادی همراه است.

تورم آرنج دست: این نشانه، هنگامی‌که بیماری گلف البو در حالت پیشرفته خود باشد بروز پیدا می‌کند.

بی‌حسی و گزگز کردن: امکان دارد بعضی از بیماران گلف البو احساس سوزن سوزن شدن در دست خود داشته باشند و یا گاهی دچار بی‌حسی انگشتان شوند که این بی‌حسی‌ها معمولاً در انگشت کوچک و انگشت انگشتری نیز مشاهده‌شده است.

علل ایجاد بیماری گلف البو:

ورزش راکت

تکنیک نادرست در ضربه‌های تنیس می‌تواند باعث آسیب به تاندون شود. استفاده از راکت خیلی کوچک یا سنگین نیز می‌توانند منجر به ایجاد این شرایط شوند.

ورزش‌های پرتابی

تکنیک نادرست در ورزش‌های پرتابی یکی دیگر از عوامل ایجاد بازوی گلف بازان است. فوتبال، تیراندازی با کمان و پرتاب نیزه نیز می‌توانند باعث ایجاد اپی کندیلیت داخلی شوند.

تمرین با وزنه

وزنه‌برداری با تکنیک نامناسب مانند پیچ خوردن مچ در حین ورزش می‌تواند باعث ایجاد فشار بیش‌ازحد بر روی عضلات آرنج و تاندون‌ها شود.

شغل‌هایی با حرکات فشاری و مکرر

برخی از شغل‌ها مانند ساخت‌وساز، لوله‌کشی و نجاری که باعث ایجاد فشار بر روی آرنج می‌شوند، می‌توانند این شرایط را گسترش دهند. به‌طورکلی برای ایجاد آرنج گلف بازان، فعالیت فشاری بر آرنج باید بیش از یک ساعت در روز و در بسیاری از روزها ایجاد شود.

درنهایت موارد زیر می‌تواند سبب ایجاد بیماری گلف البو شود:

  • چرخش چوب گلف
  • خم کردن مچ دست
  • فشار دادن یا چنگ زدن توپ
  • بلند کردن وزنه
  • تکان دادن دست‌ها
  • چرخاندن دستگیره درب
  • فوتبال
  • بولینگ
  • تیراندازی با کمان
  • نجاری
  • بیسبال
  • لوله‌کشی
  • سیم‌کشی

روش‌های درمانی بیماری گلف البو:

  • استراحت

یکی از بهترین روش‌های بهبود این بیماری گلف البو استراحت کردن می‌باشد. افراد در این مواقع باید از موارد زیر خودداری نمایند:

  • بیماران باید از فعالیت‌های‌ شدید روزانه خود که باعث ایجاد درد می‌شود دوری کنند.
  • کسانی که ورزشکار هستند، باید به‌طور موقت ورزش خود را متوقف کنند و تا زمانی که بیماریشان برطرف نشده است ورزش را انجام ندهند.
  • در بعضی از مواقع امکان دارد پزشک به شما بگوید از یک سری فعالیت‌های روزانه که به دست شما فشار وارد می‌کند مانند باز کردن درب یا برداشتن اشیا در طول روز خودداری کنید.
  • سرما و گرما درمانی

شما می‌توانید برای این‌که دردهای خود را تسکین دهید و همچنین از تورم بافت‌های خود کم کنید، از یخ یا کمپرس آب گرم استفاده کنید. فقط این نکته را در نظر داشته باشید اگر از کمپرس یخ و یا گرم استفاده می‌کنید، یخ را به‌صورت مستقیم بر روی ناحیه آسیب‌دیده قرار ندهید. بهتر است یخ را در داخل یک حوله بپیچانید و بعدازآن بر روی ناحیه آسیب‌دیده قرار دهید تا از این طریق از یخ‌زدگی پوست خودداری کنید.

  • تزریق استروئید

بیمارانی که دارای گلف البو و درد فراوانی می‌باشند، پزشک برای آن‌ها تزریق استروئید را تجویز می‌کند. به این طریق که استروئید را به قسمت تاندون و محل اتصال به استخوان تزریق می‌کند. لازم به ذکر است که بدانید اثر این دارو پس از چند ماه از بین می‌رود ولی بیماران نمی‌توانند بیشتر از ۲ تا ۳ بار این تزریق را تکرار کنند، چون عوارض این دارو بسیار زیاد می‌باشد.

  • ماساژ درمانی

بیماران گلف البو  می‌توانند با ماساژ درمانی تنش‌های عضلانی خود را کاهش دهند و این درمان کمک می‌کند تا گردش خون در بافت‌ها سریع‌تر شود و این گردش سریع به بهبود بافت‌ها کمک می‌کند، ولی این را باید بدانید که ماساژ درمانی در درازمدت جواب می‌دهد.

  • تزریق پی آر پی

یکی از درمان‌های جدید برای گلف البو تزریق پلاسمای سرشار از پلاکت می‌باشد. برای انجام این تزریق پزشک ابتدا مقداری از خون بیمار را می‌گیرد و اجزای خون را توسط دستگاه سانتریفیوژ جداسازی می‌کند. بعدازآن پلاسمای غلیظ شده را با پلاک در ناحیه آسیب‌دیده تزریق می‌کند.

  • تحریک الکتریکی عصب

درمان گلف البو با دستگاه الکتریکی عصبی به این صورت است که الکترودها بر روی یک پد چسب‌دار متصل شده‌اند که این پدها با سیم به دستگاه مولد برق متصل می‌شوند. پزشک این الکترودها را بر روی ناحیه آسیب‌دیده قرار می‌دهد و جریان برق در این الکترودها برقرار می‌شود. این جریان باعث می‌شود عصب‌ها تحریک شوند و بیمار احساس گزگزی را بر روی پوست خود حس کند و توسط این درمان، بیمار بهبودی خود را باز می‌یابد.

  • شاک ویو تراپی

شاک ویو تراپی یکی از روش‌های فیزیوتراپی جدید برای درمان گلف البو محسوب می‌شود. درمان با این دستگاه به این صورت می‌باشد که شاک ویو پالس‌هایی به‌صورت موج در بدن ایجاد می‌کند. این پالس‌ها به قسمت آسیب‌دیده دست هدایت می‌شوند و کمک می‌کنند تا ناحیه آسیب‌دیده التیام یابد.

  • اولتراسوند تراپی

یکی دیگر از روش‌های درمانی گلف البو، اولتراسوند تراپی می‌باشد. در این روش فیزیوتراپیست توسط یک دستگاه کوچک که بر روی پوست بیمار قرار می‌دهد، امواج فراصوت را به داخل بافت‌ها وارد می‌کند. امواج فراصوت باعث درمان التهاب بافت‌ها می‌شود و جریان خون را در بافت‌ها افزایش می‌دهد. همچنین این دستگاه کلاژن سازی را زیاد می‌کند و همین امر باعث می‌شود تاندون‌ها و رباط‌ها دوباره بازسازی شوند.

  • لیزر سرد

لیزر سرد یکی از روش‌های‌ درمانی  در کلینیک فیزیوتراپی محسوب می‌شود که تمام آسیب‌های اسکلتی عضلانی را درمان می‌کند، درد را در عضلات کاهش می‌دهد، تمام گرفتگی‌های عضلانی را برطرف می‌کند و همچنین تولیدمثل سلولی را زیاد می‌کند.

  • طب سوزنی

همان‌طور که می‌دانید طب سوزنی یکی از روش‌های قدیمی محسوب می‌شود. برای درمان با این روش درمانگر با کمک سوزن‌های فلزی بلند نقاط ماشه‌ای عضلات را تحریک می‌کند و باعث می‌شود گردش خون و اکسیژن‌رسانی در بافت‌ها زیاد شود و همین امر کمک می‌کند گرفتگی‌ عضلانی از بین برود.

  • بریس

پزشک برای این‌که بیمار بتواند از آسیب‌های دیگر جلوگیری کند، گاهی اوقات توصیه می‌کند که بازوی آسیب‌دیده را با بریس ببندند تا یک نیروی مخالف بر روی ناحیه آسیب‌دیده اعمال شود. بریس کمک می‌کند فشار و کشش بر روی تاندون‌ها و عضله‌ها کمتر شود.

  • جراحی

امکان دارد بعضی از بیماران توسط درمان‌هایی که ذکر کردیم بعد از گذشت ۶ تا ۱۲ ماه سلامتی خود را به دست نیاورند. در این صورت پزشک جراحی را توصیه می‌کند. لازم به ذکر است که انجام این جراحی به‌هیچ‌عنوان ضروری نمی‌باشد و اگر بیمار دارای یک سری علائم خفیف است می‌تواند تا مدت طولانی به زندگی و فعالیت روزمره خود ادامه دهد. انجام این عمل‌ها می‌تواند دارای نتایج مثبتی باشد ولی در بعضی از مواقع پیش می‌آید که جراحی ۱۰۰ درصد موفقیت‌آمیز نیست.

بنابراین در این مطلب به بررسی بیماری گلف البو، علائم و راه‌های درمان آن پرداختیم و یادآور شدیم این بیماری در ناحیه آرنج و در اثر نوعی آسیب‌دیدگی تاندون‌ها در اثر کارهای سنگین و یا برخی از ورزش‌ها مانند گلف و تنیس به وجود می‌آید. امیدوارم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید.